Podium van de Wijk 2022

Dit was er te zien op Podium van de Wijk 2022

Terug naar 2023

De schatgravers

Laat je vertellen over de wijk Geitenkamp, waarvan de verhalen worden gespeeld en verteld door de Schatgravers. Deze voorstelling is ontstaan naar aanleiding van het vernieuwen van het riool in de wijk. De Schatgravers liepen mee met de werkmannen en gingen in gesprek met de Bultbewoners over hun straat, hun tuin en hun verhalen over regen en het riool. Tijdens een klein uur, wordt een compilatie van deze parels getoond. Kom genieten van deze authentieke verhalen en schatten in de wijk. En luister naar het Ligusterlied!

Spelers: Wim Hilgeman, Stefan Papp

Zaterdag 14 uur de opening, 17.00 – 18.00 voorstelling
Zondag 12 uur dagopening, 16.00 – 17.00 voorstelling + sluiten festival

AAI MIJ –  Manticore 

#coronaproof ervaringstheater

Met AAI MIJ bewandelt het bekroonde STILTLIFE letterlijk en figuurlijk nieuwe paden met een labyrint van meer dan 50 meter lengte en een mythisch wezen dat in het midden leeft. De ingang van dit mysterieuze bouwwerk wordt bewaakt door een personage dat rechtstreeks uit een David Lynch-film lijkt te stappen. Wanneer je, door smalle gangen heen, eindelijk het midden met de woning van de mythische Manticore bereikt is voorzichtigheid geboden! Ontmoet jezelf in dit heroïsche epos op zakformaat.

De Ontmoeting met de Manticore is voor iedereen anders en een zeer persoonlijke ervaring. Je komt iets vreemds tegen dat angstaanjagend kan zijn. Maar ook de potentie heeft  om een lieve en sociale vriend te worden. Het is jouw beslissing!

Beide dagen doorlopend te bezoeken in de middag!

ANGELO’S VLIEGEND TAPIJT:
De Act heet Vliegschool Sprookjeswolk

Heb je het al gehoord, in Arnhem is een Fakir geland. Het was een noodlanding, want zijn tapijt stond in brand. Nu geeft hij vliegles aan wie het maar wil. Je haalt een vliegbrevet in een pilotenjas met vliegeniersbril. Als je niet kan zwemmen moet je wel een zwemvest mee. Want bij harde wind waai je zo weg over zee….
Beide middag doorlopend vliegles!

DE HEKSENBEZEM

Installatie
Zaterdag 9 juli / 14:00-18:00
Zondag 10 juli / 12:15-16:00

Zweef op een heksenbezem, hoog boven het Larikshof! Hoe tof!?

 

Een muzikaal sprookje:
BABA YAGA- De nymf van de vijver

Een verhaal van vreugde, verlies en liefde. Lukt het de nymf om de geliefden voor altijd van elkaar te scheiden? Een muzikale vertelling, naar het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm, voor de leeftijd van 4 tot 104 jaar. Ons duo “BabaYaga” leidt je met muziek en dans een wondere wereld binnen. Zij doen dit met een veelheid aan instrumenten: doedelzak, trekzak, dwarsfluit, diverse blokfluiten en tin whistles, cornamuze, frame drum en darbuka. Laat je betoveren door vreemde sferen en verre landen….die misschien dichter bij je staan dan je aanvankelijk zelf dacht.

Elsbeth Pieterse en Margreet Dijkman

zaterdag om 14.30 en zondag om 13.15 in de tent

ONS KENT ONS MAAR WIE BEN JIJ? 

Gemaakt door Joris Christ en Achsa Timmers.

‘ons kent ons maar wie ben jij?’ is gemaakt vanuit persoonlijke verhalen van wijkbewoners over verhuizen en je plek vinden in de wijk.

In deze Alice in Wonderland-achtige voorstelling neemt ‘de nieuwe’ je mee en ontmoet fantasierijke, vreemde en herkenbare wijkbewoners. Gaat hij zich in de wijk thuis voelen?

(Gemaakt met 6 spelers uit de wijk, inclusief figuranten)

Zaterdag 19.00 en zondag 15.00, verzamelen bij de tent

Zaterdagavond muziek avond:
18.00 colours

20.00 Abrazo

21.00 Easnadh