Makers Herfsttheater 2023

Joris Christ
Ik ben Joris Christ en ben theater- en maskermaker. Het theater wat ik maak, maak ik liever niet alleen maar samen met mijn spelers. Ik vind het heerlijk om vanuit een thema of locatie te vertrekken en samen onderzoekend tot een voorstelling te komen. Soms maak ik iets met maskers en vreemde personages en soms maak ik weer iets vol persoonlijke verhalen voor bij het kampvuur. Maar wat vaak in mijn werk in de Geitenkamp e.o. terugkomt zijn kleine herkenbare verhalen die zich achter een gesloten voordeur, een verlaten winkelpand of  een wijkcentrum afspelen. Naast theatermaker ben ik sinds vorig jaar ook onderdeel van het artistieke team van Herfsttheater GEITenBULT. Ik heb zin om samen er weer een mooi, verbindend theaterproject van te maken!

Doet dit jaar tevens de artistieke leiding

Sarah Goorhuis

Ik ben Sarah Goorhuis, dramaturg en recentelijk afgestudeerd aan de Master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy. Ik ben al sinds de eerste editie betrokken bij Herfsttheater GEITenBULT (toen nog Kamp & Geit), eerst als speler en vervolgens als lid van het artistieke team. Dit wordt de vierde editie waarbij ik me bezig mag houden met de totstandkoming van weer een heerlijk festivalweekend. Ik geniet enorm van al het enthousiasme en de creativiteit in de Geitenkamp en heb zin om er weer een mooi project van te maken met zijn allen!


Doet dit jaar samen met Joris de artistieke leiding

 


Ellen Canninga

Hi, ik ben Ellen Canninga en draai al een paar jaartjes met veel plezier mee met Herfsttheater Geit en Bult. Ik hou van locatietheater zeker bij Geit en Bult waar het elk jaar opnieuw de uitdaging is, omdat het hele maakproces start vanuit de locatie in combinatie met de verhalen en wensen van de spelers. Samen optrekken en zo komen tot een aantrekkelijke scene.

Leuk om te spelen, leuk om te beleven. Met mij is het doorwerken geblazen, maar wel met humor: zowel in het maakproces, de regie alsook in de voorstelling.

 

Kjeld Visser

Ik ben Kjeld Visser, onlangs afgestudeerd aan Artez als theatermaker en -docent. Als maker is mijn grootste doel om verhalen tot leven te laten komen, zodat je als toeschouwer even  kan vergeten dat je naar “theater” aan het kijken bent. Dit doe ik door samen met mijn spelers een doorleefde wereld te creëren rondom een verhaal. En als ik echt lekker op dreef ben, zou het zomaar eens kunnen dat je me ziet experimenteren met nieuwe technologieën, als projecties en VR, om het verhaal nog meer tot leven te laten komen. Theater is voor mij een poging om mijn medemens beter te begrijpen en die zoektocht begint altijd al bij de samenwerking tussen mij en mijn spelers.

 

Mijn naam is Yvet Verboon, ik woon in Arnhem en heb gestudeerd aan ArtEZ. Ik werk graag vanuit historische of theoretisch bronnen en zie Geit & Bult als een locatietheaterproject. We laten ons inspireren door de locatie en door elkaar. Ik werk graag groot en vreemd en hou van absurdistische humor met een zwart randje.
Ik heb een grote voorliefde voor muziek en ben onlangs van start gegaan in het muziektheater met de rockopera ‘Tommy’ en de horror-musical ‘My Super Bloody Scouting Camp’. Als theatermaker onderzoek ik hoe muziek & muzikale principes en beelden & beeldende(compositie) principes onderdeel kunnen worden van de theatrale werkelijkheid. Geluid, muziek en stilte op zo’n manier inzetten dat er een werkelijke relatie tussen beeld en geluid ontstaat. Hoe wordt geluid een volwaardig onderdeel van de dramatische constructie?

Hans Rietberg
Ik be
n  Hans en de meeste mensen zullen mij wel kennen als één van de spelers die vaak mee doet. Ik zit er inderdaad al bijna vanaf het begin bij en dat doe ik altijd met enthousiasme. Ik werk in het Nederlands Openluchtmuseum en heb een theaterachtergrond (opleiding docent drama). Belangrijk bij het maken van een productie vind ik vooral dat je je laat inspireren door zowel de locatie als door de spelers; wat roept een locatie bij je op, wat kan daar en wat zijn de specifieke mogelijkheden van de spelers (zingen, muziek, dansen, goochelen, etc.).  (Enigszins) absurdistische scènes met een dosis humor die op de scheidslijn liggen van theater en werkelijkheid lijken me interessant en leuk om mee aan de slag te gaan.

 

Jente Poiësz

Mijn naam is Jente Poiësz, ik ben zevenentwintig jaar en een echte noorderling.  Inmiddels woon ik al vijf jaar in Arnhem. Sinds dat ik hier kwam wonen wil ik al een voorstelling maken met de mensen in de buurt. Theater is voor mij een manier om verbinding te maken. En nu is het dan zo ver! Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en aan de slag te gaan bij het Herfsttheater GEITenBULT. Tot dan!

 

Achsa Timmers

Hoi ik ben Achsa. Al heel wat jaartjes ben ik betrokken bij Herfsttheater. Ik heb zelf gespeeld, mijn huis is meerdere malen als locatie gebruikt en al een aantal jaren heb ik een voorstelling geregisseerd. 

Als maker houd ik heel erg van beeldtaal. Ik werk minder met tekst en veel met beweging. Wat mij inspireert als maker is de omgeving en de verhalen van de spelers.

 

Gioia Tolmeijer

Mijn naam is Gioia en ik vind het een eer dat ik theater mag maken in het veelzijdige Geitenkamp. Met de aankomende voorstelling wil ik portretten maken van debewoners en de schoonheid van de omgeving laten zien waarin we leven. Dit vind ikzelf al heel kunstzinnig en theatraal. Als theatermaker ben ik op zoek naar het grensgebied tussen kunst en het dagelijks leven. Wat er toegevoegd of weggehaald kan worden op een plek, zodat we met een andere blik naar onze omgeving en elkaar kunnen kijken. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en samen nieuwe (beeldende) verhalen te delen!

 

Terug naar Herfsttheater

Ga naar De Locaties

Ga naar Route Geit

Ga naar Route Bult