Makers Herfsttheater 2020

Artistieke Leiding

Caro Ilias de Feijter

Caro Ilias de Feijter is docerend theater en installatie maker. Dit Caro Ilias’ tweede jaar als artistiek leider, coach en regisseur bij GEIT en BULT. Theater is voor Caro Ilias een middel om diversiteit te laten zien door verschillende kanten van een verhaal te belichten. 

 

 


Sarah Goorhuis

Sarah Goorhuis is in 2018 afgestudeerd als Theaterwetenschapper en sindsdien werkzaam als dramaturg en programmeur. Na al vanaf het eerste jaar als speler of vrijwilliger betrokken zijn bij Herfsttheater GEITenBULT en zijn voorganger kent ze het project van binnen en van buiten. Ze is op dit moment voor het derde jaar op rij actief als artistiek leider en coach.

 

 

 


De Makers

Joris Christ

Joris Christ is afstuderend theaterdocent en theatermaker aan ArtEZ Arnhem. Samen met zijn spelers gaat hij op zoek naar elkaars verhalen en de verhalen van de locatie. Sinds enkele jaren werkt Joris steeds meer met zelfontworpen maskers en maakt dit jaar, net zoals afgelopen editie een beeldende maskertheatervoorstelling. In wat hij maakt bevraagt hij de alledaagse rariteit of de rariteit van het alledaagse. Mensen zijn eigenlijk hele rare wezens die hele rare dingen doen, toch? 

 

Joris maakte vorig jaar de voorstelling Roest

 

 


Ellen Canninga

Ellen Canninga woont in Arnhem en is in 2017 afgestudeerd als theatermaker/regisseur aan de theaterschool DeTrap in Amsterdam. Ze maakt locatie theater: met fysiek, actief spel, beeldend, toegankelijk voor groot én klein.
De locatie én de spelers en hun kunnen zijn het uitgangspunt en dat is iedere keer uniek. Het vormt de context waarin het verhaal én vorm zit opgeborgen en dat zich gaandeweg de repetities ontluikt. Haar persoonlijke uitdaging is om met weinig tekst, tóch een verhaal te vertellen. Absurd of realistisch? Dat ontstaat vanzelf sámen met de spelers: gebruik makend van hun enthousiasme, eigen kunnen, wensen, fantasie en uitdagingen. Bij voorkeur krijgt het publiek een plek in het eindbeeld: ze is toeschouwer en tegelijk onderdeel van het geheel. Ellen zoekt naar de humor: zowel in het maakproces, de regie alsook in de voorstelling.

Ellen maakte vorig jaar de voorstelling De Match


Serge Metselaar

Serge doet sinds het begin van Herfsttheater Geit en Bult mee. De vijfde keer inmiddels dus. Dit jaar wil zij graag een scène maken over angst:

Gekke angst, rare angst, irreële angst, natuurlijke angst, terechte angst. Allerlei soorten van angst. Angst voor spinnen, de tandarts, Corona of vrijheidsberoving. Om maar wat te noemen. Wil je serieus en hilarisch met angst werken? Geef je dan op!

Serge studeerde in 2003 af aan de toneelschool in Utrecht en heeft inmiddels zo’n 25 regies op haar naam staan.

Serge maakte vorig jaar de voorstelling Wij zijn honden


Channa Wijmans

Mijn naam is Channa, dagelijks bezig met het runnen van mijn ontwerp- & drukwerkplaats oude stijl Knalgoed Produkties. Daarnaast ben ik o.a. al jaren bevlogen bezig met dans, in al haar vele verschillende stijlen en vormen en achtergrond ideeën. Droom er al langer van eens een choreografie te maken en dat moment is aangebroken! Kijk er enorm naar uit met verschillende dansliefhebbers (met en zonder ervaring!) iets moois neer te gaan zetten.

Channa maakte vorig jaar de voorstelling Er Uit…


 

Christianne van Leest

Mijn naam is Chris, ik ben 22 jaar en net afgestudeerd aan de bachelor Docent Dans van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Dit is mijn derde jaar bij Het Herfsttheater. De afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met het publiek betrekken in de dansstukken die ik maak. Ook dit jaar zal dit mijn werkmethode typeren. Verder ben ik gefascineerd door improvisatie en theatrale elementen verwerken in mijn stukken. En hoop ik vanuit jullie persoonlijke standpunten of verhalen als spelers te vertrekken om zo samen iets moois weg te zetten!

Christianne maakte vorig jaar de voorstelling
De Indische Waterlady’s


Achsa Timmers

Achsa is een creatieve duizendpoot die van elke situatie een creatief feestje maakt. Je weet van te voren niet of ze zich vooral gaat richten op sfeerbeelden en de spelers aankleedt met zelfgemaakte kostuums of dat ze zich gaat richten op teksten en muziek. Voor het Hoogte80 festival  gaf zij het terras bij het “taartbakhuus” vorm met elementen die gebaseerd waren op de “Mad hatters teaparty” uit “Alice in Wonderland”

Achsa maakte vorig jaar de voorstelling 
Plek van Wijziggeit


Dominique Coppenrath

HERFST
Terwijl de wereld draait en de tijd voorbij drijft en de zon weer opkomt en de regen valt en de sneeuw weer smelt en dromen werkelijkheid worden en nachtmerries werkelijkheid worden en kinderen leren fietsen en kinderen geen fiets hebben en mensen alleen zijn maar niet eenzaam en mensen niet alleen zijn maar die dan weer wel en ziektes en verjaardagen met kaarsen en lachende mensen en feestdagen met muziek en samenzang en nu en hier eerst komt… de herfst.
Bladeren in honderd kleuren van oranjebruin laten de takken los en doen ons herinneren aan de eeuwige cyclus van voorbij gaan. Maar nu zijn wij hier.

Dominique, afgestudeerd Social Worker en theatermaker-/docent, op zoek naar hoe we samen een ervaring en een ontmoeting kunnen creëren die hoop en troost mag geven.


Caro Ilias de Feijter

Caro Ilias de Feijter ontwerpt gespreksstarters aan de hand van interactief theater, educatie,
en installaties.

Voor hen is theater een middel om te bevragen welke aannames we hebben rondom identiteit en sociale normen.
Dit doet hen met een liefde voor beeldende kunst, het verhaal van spelers en een zoektocht naar de balans tussen improvisatie en script.

Caro maakte vorig jaar de voorstelling De Digitale Wereld


Edo Stolk

Ik ben Edo Stolk, derdejaars student bij Muziektheater aan ArtEZ in Arnhem. Ik maak (interactieve) performances, zing, speel piano en ben nu regieassistent bij Caro.  Het concept van Geit & Bult spreekt mij heel erg aan, omdat ik hou van locatie theater, iets kunnen betekenen voor anderen (doormiddel van kunst) en het bijdragen aan een groter project.

 

 

 


Terug naar Herfsttheater

Ga naar Locatie Geit

Ga naar Locatie Bult

Ga naar De Locaties

Ga naar De Winkel