Makers Herfsttheater 2022

Joris Christ is afgestudeerd theaterdocent en theatermaker aan ArtEZ Arnhem. Samen met zijn spelers gaat hij op zoek naar elkaars verhalen en de verhalen van de locatie. Sinds enkele jaren werkt Joris steeds meer met zelfontworpen maskers . In wat hij maakt bevraagt hij de alledaagse rariteit of de rariteit van het alledaagse. Mensen zijn eigenlijk hele rare wezens die hele rare dingen doen, toch? 

Joris heeft dit jaar samen met Achsa de voorstelling “ONS KENT ONS MAAR WIE BEN JIJ? ” voor Podium van de Wijk gemaakt.

Doet dit jaar tevens de artistieke leiding

 

 

Dominique Coppenrath  is sinds 2017 afgestudeerd theatermaker/-docent en werkt als regisseur, performer, gespreksleider, museumdocent/-rondleider en als docent op kunsthogescholen.
Met theater kunnen we de tijd nemen om stil te staan, samen te kijken en te ervaren. Soms over kleine, lieve en haast onzichtbare dingen. Soms over grootse zaken die er toe doen. Vanuit een drive te willen blijven ontdekken en groeien ga ik met de deelnemers aan de slag. Door samen te werken ontmoeten we elkaar en koersen we naar een uitkomst die écht van ons samen is en welke we willen delen met een publiek.

 


Ik ben Edo Stolk, muziektheater-maker. Mijn werk gaat over actuele thema’s die ik benader vanuit muziek en theater. Het liefst op een filosofische manier. Hoe kunnen beide disciplines een eigen verhaal vertellen dat toch bijdraagt aan de totale ervaring van het publiek? De ervaring van het publiek is voor mij erg belangrijk; ik wil graag weten wat mensen denken over de thema’s die ik aansnijd. Dit bevraag ik niet alleen na afloop, maar zeker ook tijdens mijn werk. De aanwezigheid en reacties van het publiek beïnvloeden het verloop van de performance.


Ellen Canninga draait al een paar jaar met veel plezier mee met Herfsttheater Geit en Bult. Ze houdt van locatietheater. Ze staat te popelen voor weer een nieuwe scene editie 2022.

Voor Ellen zijn de locatie in combinatie met de verhalen en wensen van de spelers het startpunt. Dat is tegelijk ook een spannend proces voor de spelers, maar er ontstaat altijd weer een uniek verhaal dat zich gaandeweg de repetities ontluikt. Met Ellen is het doorwerken geblazen, maar altijd met humor: zowel in het maakproces, de regie alsook in de voorstelling.

 

Mijn naam is Hannah Boer, geboren en getogen Arnhemse. In 2016 studeerde ik af aan de Toneelacademie in Maastricht en sindsdien ben ik werkzaam als actrice, vooral in het theater. Ik ben een groot liefhebber van klassiek teksttoneel, maar misschien nog meer van samen rond de tafel zitten en uit niets iets maken. Zulk collectief werk doe ik veel, vaak op de grens tussen verschillende disciplines en vaak over de landsgrens. Locatietheater, muziektheater, performances die raken aan museale installaties…. Ik zoek verbinding met de wereld om me heen. Daarom kijk ik er erg naar uit om deel te nemen aan jullie project in Arnhem, middenin de wijk!

Mijn naam is Manon Lewin, en ik ben afgelopen zomer afgestudeerd bij Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem. Op deze opleiding heb ik 4 jaar lang met veel plezier het vak van theater mogen onderzoeken, waar het combineren van theater maken en lesgeven centraal stond. Ik vind het geweldig om samen met andere gepassioneerde mensen theater te maken waar verschillende levensverhalen en perspectieven op het leven aan bod komen. Ik vind het heerlijk om fantasierijke personages te creëren, maar bijvoorbeeld ook om vanuit thema’s en onderwerpen te werken die in de leefwereld van de acteurs belangrijk zijn.
In een samenwerking vind ik het belangrijk dat het stuk/de scene’s die we maken een boodschap bevat waar de acteurs zich ook aan kunnen verbinden.
Ik heb er zin in!

Zola Westerhof is muziektheatermaker, muzikante, performer en regisseur. Ze omschrijft zichzelf als het nummer ‘Heroes’ van David Bowie. Ze is lief, staat altijd open voor een gesprek en vindt het heerlijk om dingen te doen waar ze enthousiast van wordt. Ze vindt het belangrijk om het gezellig te hebben in een groep en dat er respect is voor elkaar.

Vanaf september 2021 dirigeert ze het koor Toonhoogte 80, daarnaast geeft ze zangles, maakt ze muziektheatervoorstellingen op locatie en geeft ze soms les in muziektheater en musical.

 

Mijn naam is Channa Wijmans, dagelijks bezig met het runnen van mijn ontwerp- & drukwerkplaats oude stijl Knalgoed Produkties. Daarnaast ben ik o.a. al jaren bevlogen bezig met dans, in al haar vele verschillende stijlen en vormen en achtergrond ideeën. Droom er al langer van eens een choreografie te maken en dat moment is aangebroken! Kijk er enorm naar uit met verschillende dansliefhebbers (met en zonder ervaring!) iets moois neer te gaan zetten.
Channa maakte eerder de voorstellingen  Er Uit en Het Blauwe uurtje

 

Terug naar Herfsttheater

Ga naar De Locaties

Ga naar Route Geit

Ga naar Route Bult